lördag 3 september 2011

Yambalaya med matkorn

                                          En Yambalaya med underbar doft och smak.
4 portioner

2 msk olja
25 g smör
200 g färska champinjoner eller 1 brk
1 röd paprika
4 salladslökar eller en bit purjolök
1 syrligt äpple
3 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 msk currypulver
½ dl chilisås
Maizenamjöl till redning

1. Skär alla grönsaker i grova bitar.
2. Fräs allt utom äpplet i en gryta, tillsammans med curry.
3. Tillsätt chilisås, grönsaksbuljong, låt koka ihop några minuter.
4. Tillsätt grädde och ev lite redning på maizenamjöl, låt koka upp.
5. Lägg i äpplebitarna.

Koka matkorn enligt anvisningarna på paketet.
Servera Yambalayan med matkorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar