måndag 28 november 2011

Paprikabiff med stuvad vitkål

I den här biffen så har jag lagt matvetekorn vilket gjorde den fyllig och med bra smak.
Man kan använda sig av vilket recept som helst när det gäller biffar, det finns inga gränser.

Grönsaksfrittata

Gott och enkelt

4 portioner

300 g potatis, skivad
150 g skivade champinjoner
1 hackad gul och röd lök
2 vitlöksklyftor
1,5 dl broccolibuketter
½ dl färsk basilika
5 ägg
1 dl mjölk 3%
4 dl grönsaksbuljong
salt
peppar

Fräs potatisen och löken.
Tillsätt kryddor.
Lägg i grönsakerna och fräs en stund
Strö över hackad basilika
Lägg i en ugnsform
Blanda mjölk och ägg grönsaksbuljong och häll över
Ställ i ugnen på 150 grader ca 15- 20 min, eller tills äggstanningen har stannat.
Servera en sallad till

Örtbakad quornfilé med linssallad

Gott och lätt att laga


Linssallad
4 portioner

6 dl tärnad kokt potatis
1 hackad gul lök
1 bit purjolök
4 dl kokta röda linser
1 stor röd paprika
en näve ruccola
4 msk hackad persilja
4 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar

Örtolja

Olivolja
persilja
basilika
vitlök
salt
peppar

Blanda alla ingredienser till salladen
Blanda vinägretten och häll över salladen
Stek quornen  i ugnen på 150 grader ca 20-25 minuter
Häll över örtolja vid serveringen

Taco och kesolasagne

En lasagne gjord på soyafärs och keso kryddat med tacokrydda


6 portioner

500 g soyafärs
1 hackad gul lök
500 g keso
1 dl tomatpuré
9 st lasagneplattor
3 dl mjölk 3%
50 g tacokrydda
1 burk majs
Riven ost
1. Sätt ugnen på 220 grader
2. Bryn soyafärs och lök.
3. Tillsätt tomatpuré, kryddmix och mjölk.
4. Låt puttra lite.
5. Rör ner keso och majs.
6. Varva med lasagneplattor och strö över riven ost.
7. Grädda i ugnen ca 20 min.


Broccolisoppa toppad med chiliaioli