tisdag 30 augusti 2011

Thailändsk grönsakscurry

                       En krämig gryta på färska grönsaker och kokosmjölk med mild currysmak.
                       Serveras med en bönsallad och bröd.

4 portioner

2 msk solrosolja
200 g minimorötter
1 gul lök
200 g blomkålsbuketter
150 g zuccinni
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk grön currypasta, thailändsk
2 dl grönsaksbuljong
3 dl kokosmjölk

Hetta upp olja i en wok eller djupare stekpanna.
Lägg i morötter och lök.
Stek på medelvärme i 5 minuter.
Tillsätt zuccinni, blomkålsbuketter och paprikan.
Stek ytterligare i 5 min.
Blanda i currypastan och grönsaksbuljongen.
Sjud i 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Rör ned kokosmjölken och sjud  i 2-3 minuter.

1 kommentar: