lördag 19 november 2011
Pastagratäng Exotisk med vitlök-olivbröd
Det här är ett recept som jag har i huvudet. Pasta Tricolore blandat ned smörbönor,quorn, ananas, mango,röd lök.Såsen består av grädde,chilisås, mango chutney, sambaloelek vispas ihop och slås över pastablandningen. Strö över riven ost.Gratinera i ugnen 225 grader ca 10 -15 min.Garnera med papaya och kumqats.Servera ett bröd till. Jättegott.
Morotsbiff med brynt potatis yoghurtsås
Morotsbiff är en klassiker. Söt och pepprig och enkelt att göra. Man kan göra flera stycken på en gång och frysa in dem.
söndag 13 november 2011
Exotisk risgratäng med quorn
Hur gott som helst
4 port
Koka riset.
2 st färska mango
½ färsk ananas eller en burk
1 bit av purjolöken skivad
400 g quorn i bitar
Riven lagrad ost
Blanda ihop ingredienserna med riset.
Smörj en ugnsform.
Lägg i blandningen i formen.
Strö över den rivna osten
Cashwenötter
SÅS
2 dl vispgrädde
2 dl cremé fraiche
1 dl chilisås
1 krm salt
Vispa ihop ingredienserna.
Häll såsen över risblandningen.
Gratinera i varm ugn ca 15 min i 225 grader.
När det är 5 minuter kvar strö över cashwenötterna
Servera med sallad
Gryta med bönor och aubergine
Höstgrönsaker i en värmande gryta
4 port
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 st aubergine halvmånar
1 st gul paprika i grova bitar
1 kanelstång
1 tsk spiskummin
1 krm sambal oelek
1 msk olivolja
1 burk vita bönor
½ dl russin gula
1 burk krossade tomater
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Servera med tex bulgur, ris matvete
Fräs alla grönsaker med kanelstången,spiskummin och sambal. Har du ingen kanelstång så går det bra med ca 1 tsk malen.
Tillsätt bönor och russin och fräs ytterligare en stund
Häll i tomatkross och grädde
Låt koka ihop ett par minuter
Smaka av med salt och peppar
Krämig tomatsoppa med solrospesto och krutonger
En härlig soppa att bjuda på. Mycket goda smaker tillsammans.
TOMATSOPPA
4 port
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
6 st färska tomater klyftade
5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk torkad basilika
ev 1 tsk råsocker
1,5 dl grädde
SOLROSPESTO
3/4 dl torrrostade solrosfrön
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
BRÖDKRUTONGER
1 ciabatta eller någon annan sort
3 msk olivolja
flingsalt efter smak
PESTON
Mixa alla ingredienser i en mixer
SOPPA
Fräs lök och vitlök i oljan ett par minuter
Tillsätt tomaterna, vatten och fond
Krydda med salt, peppar och basilika ev råsocker
Låt småkoka ca 15 minuter under lock
Tryck med en sked på tomaterna så de spricker lite
Mixa soppan slät och tillsätt grädde
Låt koka ihop och smaka av
KRUTONGER
Riv eller skär brödet i mindre bitar och stek i en varm panna med oljan tills brödet får färg
Smaka av med flingsalt
TOMATSOPPA
4 port
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
6 st färska tomater klyftade
5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk torkad basilika
ev 1 tsk råsocker
1,5 dl grädde
SOLROSPESTO
3/4 dl torrrostade solrosfrön
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
BRÖDKRUTONGER
1 ciabatta eller någon annan sort
3 msk olivolja
flingsalt efter smak
PESTON
Mixa alla ingredienser i en mixer
SOPPA
Fräs lök och vitlök i oljan ett par minuter
Tillsätt tomaterna, vatten och fond
Krydda med salt, peppar och basilika ev råsocker
Låt småkoka ca 15 minuter under lock
Tryck med en sked på tomaterna så de spricker lite
Mixa soppan slät och tillsätt grädde
Låt koka ihop och smaka av
KRUTONGER
Riv eller skär brödet i mindre bitar och stek i en varm panna med oljan tills brödet får färg
Smaka av med flingsalt
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)