onsdag 26 mars 2014

Olivfrestelse



Påsken närmar sig och varför inte prova denna fantastiska frestelse till påskbuffén med smak av medelhavet.

10-12 potatisar
1½ dl avrunna hackade svarta oliver
½ gul lök
1½ dl smörbönor
15 soltorkade tomater
200 g chèvre
4 dl grädde
salt,peppar

1. Skala och skiva potatisen tunt
2. Skiva den gula löken.
3. Smörj en ugnsfast form.
4. Varva potatis, lök, svarta oliver, smörbönor och salt o peppar.
5. Smula över chevrèn och häll på grädde.
6. Grädda i 200 grader ca 30 min eller tills potatisen känns mjuk.
Om man vill byta ut chèvren mot någon annan ost så är det lika gott med vilken som.

måndag 24 mars 2014

Nyinköpta burkar

Det ska vara tydligt och enkelt för alla  i familjen♥
Ursnygga burkar från la shelf som jag köpt på designonline.
Mixa din egen musli på morgonen...har man barn så kan det bli spännande och nyfiket...för hur var det nu igen pumpafrönen såg ut?
I bakgrunden så syns det en retrokakburk ( inga kakor i tyvärr) och en kaffetermos.

Kokosrostade rivna morötter

Ett enkelt sätt att få alla till att uppskatta morötter.
6-8 port
250 g riven morot
½ dl kokos, riven.

Skala och finriv moroten.
Rosta kokosen gyllene i en stekpanna eller i ugnen.
Blanda ned den finrivna moroten och rosta vidare tills ganska mycket vätska gått ur den, ett par minuter.
Klart.

Ört- och Fetaostbollar i kryddig tomatsås serveras med pasta



4 port
400 g pasta

Kryddig tomatsås

1 burk hela tomater
1 finhackad lök
1 pressad vitlök
½ tsk oregano
½ tsk basilika
1 tsk kajennpeppar
1 msk tomatpuré
2 tsk socker
salt, peppar

Gör så här:
1. Värm upp lite olja eller smör i en kastrull. Fräs den hackade löken och vitlöken.
2. Hacka tomaterna men spara spadet, blanda tomaterna med löken. Rör ner tomatpuré och örterna, fräs alltsammans några minuter. Tillsätt tomatspadet tills det blir en lagom tjock sås.
3. Smaka av med salt,peppar och socker. Servera varm eller kall.

Ört-och fetaostbollar
4 port

1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl riven gul lök
1 dl hackade örter, ex basilika,oregano,persilja
2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost, gärna en med bra smak ex prästost, grevé
150 g smulad fetaost
3 msk olivolja
Pankoströbröd att rulla bollarna i.
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2. Blanda ihop alla ingredienser till fetaostbollarna utom olivoljan. Forma till 20 bolllar. Rulla dem i pankoströbröd.
3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna på låg temperatur.
4. Värm tomatsåsen och servera pastan till fetaostbollarna.