måndag 29 augusti 2011

Blomkål med tomat, lök och zuccini

Ett blomkålsrecept som går snabbt att göra. Serveras med bulgur kokta morötter som är tvåfärgade.


4 portioner
1 blomkålshuvud
2 msk solrosolja
1 gul lök
1 zuccini
2-3 tomater
1,5 dl grönsaksbuljong
svartpeppar
1-2 tsk timjan, gärna färsk

1. Skär bort stocken från blomkålshuvudet.Bryt sönder i små bitar.
2. Hetta upp olja i en djup stekpanna eller wok.
3.Stek löken på låg värme tills den mjuknat.
4. Lägg i blomkålsbuketterna och zuccinin och stek i några minuter.
5. Tillsätt tomaterna och buljongen.
6. Sjud i 5 minuter under lock eller tills blomkålen är klar.
7. Krydda med svartpeppar och timjan.
8. Servera bulgur till detta. Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar