söndag 4 september 2011

Svampgratinerad selleri med bönsallad

För alla selleriälskare så rekommenderas denna rätt. Fantastiskt gott.

4 portioner
½ kg selleri
400 g färska champinjoner
25 g smör
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk 3%
salt och vitpeppar
riven ost lagrad


Bönsallad
Isbergsallad
Blandade bönor
Balsamico och olja
Flingsalt
Persilja

1. Skär sellerin i i två cm bitar. Skölj dem.
2. Koka bitarna i lättsaltat vatten ca 8 minuter. De ska inte vara helt mjuka.
3. Fräs svampen i smör.
4. Rör i mjöl och späd med mjölk. Låt koka i 5 minuter.
5. Tillsätt persilja, smaka av med salt och peppar.
6. Lägg sellerin i en ugnsfast form och häll över stuvningen.
7. Strö över den rivna osten och gratinera i 200 grader ca 15 minuter.
8. Blanda ihop salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar