torsdag 6 oktober 2011

Fylld gratinerad paprika med saffransris

Det här gick inte att sluta äta. Det var så gott så jag tycker att ni bara måste prova detta.
Enkelt är det. Paprikan är fylld med en soyafärssås med tomat,basilika,oregano,vitlök,lök chilisås. Rör ihop allt i en kastrull och värm upp det.Tillsätt lite grönsaksbuljong och låt koka ihop. Fyll paprikor och strö över riven ost och gratinera i 225 grader varm ugn ca 10- 15 minuter. Koka ris med saffran och servera gärna en kall vitlöksdressing till detta.

onsdag 5 oktober 2011

Italiensk biff med tomatsås

Medelhavsgratäng med krämig soltorkad tomatsås

10 portioner

700 g Pasta vit fiber
300 g strimlad röd paprika
500 g zucchini grova bitar
700 g aubergine grova bitar
1 st hackad röd lök
2 st hackade vitlöksklyftor
300 g svarta bönor
200 g svarta oliver
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 msk basilika
riven ost

Soltorkad tomatsås
100 g soltorkade tomater i olja
6 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
3 dl röd mjölk
maizenamjöl

1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Koka pastan, med bara 75% av tiden.
3. Fräs grönsaker, lök och vitlök i oljan.
4. Blanda pastan, grönsaker, bönor och oliver i en skål, bunke.
5. Låt tomaterna rinna av och mixa dem.
6. Koka upp buljong, mjölk/ grädde och tomatmixen. Red av med maizenamjölet.
7. Smaka av.
8. Lägg pastablandningen i en stor ugnsform.
9. Häll över såsen.
10. Strö över riven ost.
11. Grädda i ca 20 min.

Gratinerad Winjekorv med persiljekryddat potatismos

Winjekorven är ju inte så rolig men här har jag piffat till den lite med en tomatröra och riven ost. Serverat med ett persiljekryddat potatismos.