söndag 28 augusti 2011

Bön- och grönsaksgryta

                                               En rik blandning av smaker och konsistenser.

Bön- och grönsaksgryta 4 pers

2 msk olja
25 g smör
1 purjolök tunt skivad
150 g morötter, grovt rivna
200 g zuccini, större bitar
1 brk vita bönor i tomatsås
1 brk krossade tomater
3 dl chilisås
3 dl grönsaksbukjong
1 brk cannellinibönor eller någon annan sort
3 msk färsk bladpersilja, hackad

1. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Fräs grönsakerna på låg värme ca 10 min.
2. Tillsätt chilisås, buljong och krossade tomater.
3. Sjud under lock tills grönsakerna mjuknat ca 15 - 20 min.
4. Lägg i bönorna och sjud i 10 min.
5. Strö på hackad persilja


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar