måndag 24 mars 2014

Ört- och Fetaostbollar i kryddig tomatsås serveras med pasta



4 port
400 g pasta

Kryddig tomatsås

1 burk hela tomater
1 finhackad lök
1 pressad vitlök
½ tsk oregano
½ tsk basilika
1 tsk kajennpeppar
1 msk tomatpuré
2 tsk socker
salt, peppar

Gör så här:
1. Värm upp lite olja eller smör i en kastrull. Fräs den hackade löken och vitlöken.
2. Hacka tomaterna men spara spadet, blanda tomaterna med löken. Rör ner tomatpuré och örterna, fräs alltsammans några minuter. Tillsätt tomatspadet tills det blir en lagom tjock sås.
3. Smaka av med salt,peppar och socker. Servera varm eller kall.

Ört-och fetaostbollar
4 port

1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl riven gul lök
1 dl hackade örter, ex basilika,oregano,persilja
2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost, gärna en med bra smak ex prästost, grevé
150 g smulad fetaost
3 msk olivolja
Pankoströbröd att rulla bollarna i.
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2. Blanda ihop alla ingredienser till fetaostbollarna utom olivoljan. Forma till 20 bolllar. Rulla dem i pankoströbröd.
3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna på låg temperatur.
4. Värm tomatsåsen och servera pastan till fetaostbollarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar