söndag 13 november 2011

Krämig tomatsoppa med solrospesto och krutonger

En härlig soppa att bjuda på. Mycket goda smaker tillsammans.

TOMATSOPPA

4 port
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
6 st färska tomater klyftade
5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk torkad basilika
ev 1 tsk råsocker
1,5 dl grädde

SOLROSPESTO
3/4 dl torrrostade solrosfrön
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

BRÖDKRUTONGER
1 ciabatta eller någon annan sort
3 msk olivolja
flingsalt efter smak

PESTON
Mixa alla ingredienser i en mixer

SOPPA
Fräs lök och vitlök i oljan ett par minuter
Tillsätt tomaterna, vatten och fond
Krydda med salt, peppar och basilika ev råsocker
Låt småkoka ca 15 minuter under lock
Tryck med en sked på tomaterna så de spricker lite
Mixa soppan slät och tillsätt grädde
Låt koka ihop och smaka av

KRUTONGER
Riv eller skär brödet i mindre bitar och stek i en varm panna med oljan tills brödet får färg
Smaka av med flingsalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar