söndag 13 november 2011

Gryta med bönor och aubergine

Höstgrönsaker i en värmande gryta
4 port
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 st aubergine halvmånar
1 st gul paprika  i grova bitar
1 kanelstång
1 tsk spiskummin
1 krm sambal oelek
1 msk olivolja
1 burk  vita bönor
½ dl russin gula
1 burk krossade tomater
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Servera med tex bulgur, ris matvete

Fräs alla grönsaker med kanelstången,spiskummin och sambal. Har du ingen kanelstång så går det bra med ca 1 tsk malen.
Tillsätt bönor och russin och fräs ytterligare en stund
Häll i tomatkross och grädde
Låt koka ihop ett par minuter
Smaka av med salt och peppar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar