torsdag 29 december 2011

Rosmarindoftande rödbetsgratäng med getost, honung och rostad mandel

En fantastisk god gratäng med mycket smak.

8 p
600 g potatis, riven
600 g rödbetor, rivna
1 st gul lök, riven
2 st vitlöksklyftor, pressade
100 g hackad sötmandel
1 tsk färsk rosmarin
2-3 tsk salt
1 tsk vitpeppar
3 dl grädde
1 dl cremé fraiche
100 g getost
1 dl polentagryn
 1-2 msk honung

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda potatis, rödbetor, lök, vitlök,hälften an mandlarna, rosmarin, salt och peppar.
Lägg i en ugnsform.
Vispa ihop grädde och cremé fraiche och häll i formen.
Grädda i 45 minuter.
Ta ut formen och lägg på skivad getost resterande mandel och strö på polentagryn.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin gyllenbrun färg.
Ringla över honung.

Man kan ta bort mandeln om man är allergisk det blir lika gott.
Man kan även ta ströbröd om man inte har polentagryn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar