torsdag 24 april 2014

Spenatlasagne

Fantastik goda smaker....:)

6 port
800 g spenat, fryst tinad
250 g riccottaost
125 g pearmensanost, riven
175 g - 225 g lasagneplattor
1  dl gräddfil

Tomatsås.
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 vitlök pressad
2 burkar krossade tomater
salt o peppar

Gör så här:
Tomatsås.
1. Hetta upp oljan i en kastrull.
2. Fräs lök, vitlök tillsätt tomaterna. Lår koka ihop ca 10-15 min.
3. Smaka av med salt o peppar.
4. Värm ugnen till 200 grader.
5. Smörj en ugnsäker form.
6. Lägg spenat och riccottaost och hälften av parmesanosten i en bunke.
7. Blanda väl och krydda med salt o peppar.
8. Lägg lasagneplattor i botten på formen.
9. Täck med halva mängden tomatsås över lasagneplattorna.
10. Fortsätt med ett lager spenatblandning.
11. Upprepa sedan med ett lager och avsluta med ett lager lasagneplattor.
12. Häll över gräddfil och strö över parmesanosten.
13. Grädda i ugnen ca 40 minuter.
14. Serveras med en god sallad till !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar