torsdag 24 april 2014

Raggmunk med rotfrukter

Raggmunk med rotfrukter och varma grönsaker serveras med en kall yoghurtsås smaksatt med citron/ lime.
Man kan välja själv vilka tillbehör man vill ha till sina raggmunkar.


4 port
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk, standard
1 tsk salt
1 ägg
400 g grov riven potatis
200 g grov riven morot
200 g grov riven palsternacka

Gör så här.
1. Vispa ihop mjöl, mjölk och salt.
2. Tillsätt ägget och fortsätt vispa.
3. Tillsätt det grovt rivna rotfrukterna och potatis i smeten.
4. Hetta upp en stekpanna med margarin/ smör.
5. Lägg i ca 1½ dl smet i pannan ( beroende vilken storlek man har) platta ut väl och stek på medelvärme ca 4 minuter på varje sida .




Spenatlasagne

Fantastik goda smaker....:)

6 port
800 g spenat, fryst tinad
250 g riccottaost
125 g pearmensanost, riven
175 g - 225 g lasagneplattor
1  dl gräddfil

Tomatsås.
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 vitlök pressad
2 burkar krossade tomater
salt o peppar

Gör så här:
Tomatsås.
1. Hetta upp oljan i en kastrull.
2. Fräs lök, vitlök tillsätt tomaterna. Lår koka ihop ca 10-15 min.
3. Smaka av med salt o peppar.
4. Värm ugnen till 200 grader.
5. Smörj en ugnsäker form.
6. Lägg spenat och riccottaost och hälften av parmesanosten i en bunke.
7. Blanda väl och krydda med salt o peppar.
8. Lägg lasagneplattor i botten på formen.
9. Täck med halva mängden tomatsås över lasagneplattorna.
10. Fortsätt med ett lager spenatblandning.
11. Upprepa sedan med ett lager och avsluta med ett lager lasagneplattor.
12. Häll över gräddfil och strö över parmesanosten.
13. Grädda i ugnen ca 40 minuter.
14. Serveras med en god sallad till !