måndag 24 mars 2014

Nyinköpta burkar

Det ska vara tydligt och enkelt för alla  i familjen♥
Ursnygga burkar från la shelf som jag köpt på designonline.
Mixa din egen musli på morgonen...har man barn så kan det bli spännande och nyfiket...för hur var det nu igen pumpafrönen såg ut?
I bakgrunden så syns det en retrokakburk ( inga kakor i tyvärr) och en kaffetermos.

Kokosrostade rivna morötter

Ett enkelt sätt att få alla till att uppskatta morötter.
6-8 port
250 g riven morot
½ dl kokos, riven.

Skala och finriv moroten.
Rosta kokosen gyllene i en stekpanna eller i ugnen.
Blanda ned den finrivna moroten och rosta vidare tills ganska mycket vätska gått ur den, ett par minuter.
Klart.

Ört- och Fetaostbollar i kryddig tomatsås serveras med pasta



4 port
400 g pasta

Kryddig tomatsås

1 burk hela tomater
1 finhackad lök
1 pressad vitlök
½ tsk oregano
½ tsk basilika
1 tsk kajennpeppar
1 msk tomatpuré
2 tsk socker
salt, peppar

Gör så här:
1. Värm upp lite olja eller smör i en kastrull. Fräs den hackade löken och vitlöken.
2. Hacka tomaterna men spara spadet, blanda tomaterna med löken. Rör ner tomatpuré och örterna, fräs alltsammans några minuter. Tillsätt tomatspadet tills det blir en lagom tjock sås.
3. Smaka av med salt,peppar och socker. Servera varm eller kall.

Ört-och fetaostbollar
4 port

1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl riven gul lök
1 dl hackade örter, ex basilika,oregano,persilja
2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost, gärna en med bra smak ex prästost, grevé
150 g smulad fetaost
3 msk olivolja
Pankoströbröd att rulla bollarna i.
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2. Blanda ihop alla ingredienser till fetaostbollarna utom olivoljan. Forma till 20 bolllar. Rulla dem i pankoströbröd.
3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna på låg temperatur.
4. Värm tomatsåsen och servera pastan till fetaostbollarna.


söndag 11 mars 2012

Afrikansk soyafärsgratäng serveras med jasminris

En gratäng med härliga exotiska smaker.

4-6 pers

500g soyafärs
1 stor hackad gul lök
salt o peppar
Bryn allt i en panna.

Blanda ihop dessa ingredienser.

3 dl grädde
1 dl chilisås
1 liten burk ananas i bit
½ dl kokos
3 msk mango chutney
3 msk curry
1 pressad vitlök
riven ost

Lägg den brynta färsen i en ugnsform.
Slå på gräddblandningen.
Strö över riven ost.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

Tillbehör.
Skivad banan, mandarinklyftor och ev jordnötter
Serveras med jasminris.

Bulgursallad med äpple

Här har jag blandat bulgur med gul morot, broccoli, tomat, äpple och persilja. Krydda med salt och peppar serveras med vitlöksdressing.

Soyakorv med kryddgrönt potatismos

Detta potatismos är gjort på potatis och palsternacka och mixad persilja. Mycket god smak. Serveras med soyakorv, broccoli och äpplechutney.

måndag 27 februari 2012

Mexikansk tomatgratäng

En härligt god gratäng med lite tacosmak känsla. Servera med sallad.

4-6 p

2 msk olja
2 st röd lök, hackad
2 st vitlökar, pressade
6 mogna tomater, skalade och hackade
1 grön paprika
1 msh rödvinsvinäger
1 tsk flytande honung
½ tsk chilipulver
380 g majskorn
125 g majschips
3 dl riven ost med bra smak
2-3 dl gräddfil

Fräs ihop alla ingredienser förutom chips,ost och gräddfil.
Smörj en form och lägg ut alla chipsen.
Lägg på dem mexikanska röran.
Blanda ost och gräddfil.
Slå det över röran och gratinera i 150 grader tills gratängen fått fin färg.